Veel mogelijkheden,
welke past bij jou?

Wanneer je bij CIVIL aan een MBO opleiding studeert of gaat studeren heb je twee opleidingsmogelijkheden, BOL of BBL. Bij de eerste ga je fulltime naar school en loop je tussendoor stage bij een leerbedrijf en bij de tweede ben je vier dagen per week werkzaam bij een erkend leerbedrijf en ga je één dag per week naar Gilde Opleidingen. Bij de laatste variant kun je ook voor Opleidingsbedrijf IW Zuid-Oost (één van de beide partners in het CIVIL) kiezen, je krijgt dan extra begeleiding én extra praktijkonderwijs zodat je de kneepjes van het vak sneller onder de knie hebt.
Conform de cao krijgt je bij Opleidingsbedrijf IW Zuid-Oost 5 dagen per week betaald, ook als je naar school toe gaat. Daarnaast helpt IW Zuid-Oost jou met het vinden van een leerbedrijf dat bij je past, dit doen we samen met jou. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om uw specifieke opleidingsvraag beantwoord en ingevuld te krijgen, neem daarvoor contact op met onze manager praktijkopleidingen Frank Theeuwen via e-mail: f.theeuwen@iwnl.nl of telefoon: 0475 346 767.” 

Kans op werk

Ik wil ontwikkelen/ontwerpen

Tekenen, ontwerpen, calculeren zijn precies jouw ding. Je wilt graag alle klantwensen realiseren en kan dat goed vertalen naar een werkende installatie. Ontwikkelen is dan de tak van sport waar je thuishoort.

BBL, duur 2 jaar, (instroomeis niveau 3 werktuigkundige installaties Crebo 25349 of Crebo 25835)
Crebo 25124

Werkvoorbeider werktuigkundige installaties (niveau 4)

“Als werkvoorbereider ben je zelfstandig, kwaliteits- en kostenbewust. Je ontwerpt en bedenkt installaties en hebt inzicht waarmee je problemen signaleert en oplost. Met je communicatie- en sociale vaardigheden zorg je er voor dat deze oplossing klantgericht is.”

BBL, duur 1 jaar (instroomeis is niveau 3),
Crebo 25739

Technicus Elektrotechnische Installaties in de gebouwde omgeving (niveau 4)

Technicus Elektrotechnische Installaties in de gebouwde omgeving zorg je dat een elektrotechnische installatie wordt aangelegd conform de wensen van de opdrachtgever, je stuurt hierbij meerdere mensen aan en zorgt voor de werkvoorbereiding.

Ik wil maken/installeren

Jij houdt van aanpakken, je zoekt ter plekke naar oplossingen, maar je bereidt je werk wel goed voor. Je bent een doener en vindt het geweldig om met je handen bezig te zijn met het maken van een installatie waar de klant blij van wordt.

BOL of BBL, duur 2 jaar
Crebo 25737

Monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving, niveau 2

Als monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving assisteert je bij het voorbereiden, installeren en na toestemming van de leidinggevende, in bedrijf stellen van de elektrotechnische installaties en onderdelen daarvan. Je bent vooral praktisch uitvoerend aan het werk.

BOL of BBL, duur 2 jaar (na afsluiting niveau 2) en 3 jaar bij instroom vanuit VMBO-K, Crebo 25736.

1e Monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving, niveau 3

Als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving bereid je de werkzaamheden voor, installeert en stelt de elektrotechnische installaties en onderdelen daarvan in bedrijf, waarbij je als eerste monteur ook in staat bent om een monteur te begeleiden en te coachen op de werkplek.

BOL of BBL, duur 2 jaar
Crebo 25350

Monteur werktuigkundige installaties, niveau 2

Als monteur werktuigkundige installaties assisteer je collega’s bij het aanleggen of uitbreiden volgens tekening van een werktuigkundige- , sanitaire installatie. Deze wordt in bedrijf gesteld of in gebruik genomen door jouw leidinggevende of na toestemming van jouw leidinggevende door jezelf.

BOL of BBL, duur 2 jaar(na afsluiting niveau 2) en 3 jaar bij instroom vanuit VMBO-K, Crebo 25349.
1e Monteur werktuigkundige installaties (woning), niveau 3

Als eerste monteur werktuigkundige installaties (woning) werkt je in wisselende maar herkenbare omstandigheden in de woningbouw of bij particuliere klanten. Je houdt je bezig met het aanleggen of uitbreiden van een werktuigkundige installatie, volgens tekening. De installatie wordt in bedrijf gesteld of in gebruik genomen door jouw leidinggevende of na toestemming van jouw leidinggevende door jezelf, waarbij je als eerste monteur ook in staat bent om een monteur te begeleiden en te coachen op de werkplek.

Ik wil beheren/onderhouden

Jij houdt van aanpakken, je zoekt ter plekke naar oplossingen, maar je bereidt je werk wel goed voor. Je bent een doener en vindt het geweldig om met je handen bezig te zijn met het maken van een installatie waar de klant blij van wordt.

BBL, duur 1 jaar, (als specialisatie jaar na twee jaar 1e monteur werktuigkundige installaties niveau 3 of na het behalen van je diploma niveau 3 (werktuigkundige installaties)

1e monteur service en onderhoud Werktuigkundige installaties, niveau 3
Als eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties werk je bij een dienstverlenende organisatie gericht op service (reparaties) en onderhoud aan installaties voor warm tapwater en klimaatbeheersing (zoals warmtepompen, mechanische ventilatiesystemen, warmwatertoestellen, gastoestellen, koelmachines, cv-ketels, zonneboilers).
Let wel: het gaat hierbij NIET om een officiële MBO opleiding maar om een branche certificaat.
Servicemonteur koude- & klimaatsystemen
Hoe beter de gebouwde omgeving geïsoleerd is hoe belangrijker het wordt om niet alleen te verwarmen, maar ook te koelen. Om te koelen gebruik je systemen die gevuld zijn met koude middelen, denk daarbij aan airco’s en warmtepompen. Die gebruikte middelen zijn gevaarlijk voor het milieu en om daarmee te werken dien je speciaal gecertificeerd te zijn, dat heet een F-gassen certificaat. Bij het CIVIL hebben we een leerlijn ontwikkeld die jouw opleiding op niveau 3 mooi aanvult waardoor je een volledig inzetbare 1e monteur wordt. De opleiding bestaat uit een leerlijn warmtepompen en een F-gassen categorie I of II opleiding en duurt een jaar
Of neem contact met ons op voor meer informatie en advies.