Veel mogelijkheden in de techniek. Welke past bij jou?

Wanneer je bij CIVIL studeert of gaat studeren heb je twee opleidingsmogelijkheden, BOL of BBL. Bij de eerste ga je fulltime naar school en loop je tussendoor stage bij een leerbedrijf en bij de tweede ben je vier dagen per week werkzaam bij een erkend leerbedrijf en ga je één dag per week naar Gilde Opleidingen. Bij de laatste variant kun je ook voor IW Zuid-Oost (één van beide partners in het CIVIL) kiezen, je krijgt dan extra praktijkonderwijs en begeleiding zodat je de kneepjes van het vak snel onder de knie hebt.

Kans op werk

Ik wilontwikkelen & ontwerpen

Schetsen, ontwerpen, calculeren zijn precies jouw ding. Je wilt graag alle klantwensen realiseren en kan dat goed vertalen naar een werkende installatie. Klopt dit? Dan is ontwikkelen de tak van sport waar je thuishoort.

Niveau 4BOL (Crebo 23119)

Technicus Engineering

Als technicus engineering ben je zelfstandig, kwaliteits- en kostenbewust. Je denkt conceptueel en hebt procesmatig inzicht waarmee je problemen signaleert en oplost. Met je communicatie- en sociale vaardigheden zorg je er voor dat deze oplossing klantgericht is.

Niveau 4BOL / BBL (Crebo 25263)

Technicus Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit

Als technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit zorg je dat een elektrotechnische installatie wordt aangelegd conform de wensen van de opdrachtgever, je stuurt hierbij meerdere mensen aan en zorgt voor de werkvoorbereiding.

Ik wilmaken & installeren

Jij houdt van aanpakken, je zoekt ter plekke naar oplossingen, maar je bereidt je werk wel goed voor. Je bent een doener en vindt het geweldig om met je handen bezig te zijn met het maken van een installatie waar de klant blij van wordt.

Niveau 2BOL / BBL (Crebo 25333)

Monteur elektrotechnische installaties

Als monteur elektrotechnische installaties assisteer je bij het voorbereiden, installeren en (na toestemming van jouw leidinggevende) in bedrijf stellen van de elektrotechnische installaties en onderdelen daarvan. Je bent vooral praktisch uitvoerend aan het werk.

Niveau 3BOL / BBL (Crebo 25332)

1e Monteur elektrotechnische installaties

Als eerste monteur elektrotechnische installaties bereid je de werkzaamheden voor, installeert en stelt de elektrotechnische installaties en onderdelen daarvan in bedrijf. Waarbij je als eerste monteur ook in staat bent om een monteur te begeleiden en te coachen op de werkplek.

Niveau 2BOL / BBL (Crebo 25350)

Monteur werktuigkundige installaties

Als monteur werktuigkundige installaties assisteer je je collega's bij het aanleggen of uitbreiden. Deze wordt in bedrijf gesteld of in gebruik genomen door de leidinggevende of (na toestemming van jouw leidinggevende) door jezelf.

Niveau 3BOL / BBL (Crebo 25349)

1e Monteur woning

Als eerste monteur woning werk je in wisselende, maar herkenbare omstandigheden in de woningbouw of bij particuliere klanten. Je legt of breidt volgens tekening een gas-, water-, CV-, lucht- of sanitaire installatie aan of uit. De installatie wordt in bedrijf gesteld of in gebruik genomen door de leidinggevende of (na toestemming van jouw leidinggevende) door jezelf. Waarbij je als eerste monteur ook in staat bent om een monteur te begeleiden en te coachen op de werkplek.

Ik wilbeheren & onderhouden

Het verhelpen van storingen laat jouw bloed sneller stromen, maar het voorkomen van storingen vind je nog belangrijker. Het inregelen en instellen van een installatie, waarbij je aan alle wensen van de eindgebruiker hebt gedacht, dat is de wereld van beheren.

Niveau 3BOL / BBL (specifieke instroomeisen, Crebo 25307)

1e monteur service en onderhoud Werktuigkundige installaties

Als eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties werk je bij een dienstverlenende organisatie gericht op service (reparaties) en onderhoud aan installaties voor warm tapwater en klimaatbeheersing (zoals warmtepompen, mechanische ventilatiesystemen, warmwatertoestellen, gastoestellen, koelmachines, cv-ketels, zonneboilers, etc.).

Niveau 3BOL / BBL (specifieke instroomeisen, Crebo 25562)

Servicemonteur koude- & klimaatsystemen

Als servicemonteur koude- & klimaatsystemen zorg je ervoor dat een koude- en klimaatsysteem, dat na installatie, onderhoud of reparatie gereed is om (weer) in gebruik te nemen. Het systeem voldoet aan de (wettelijke) eisen en aan de wensen van de klant.

Niveau 4BOL / BBL (specifieke instroomeisen, Crebo 25311)

Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties

Als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties werk je bij bedrijven die onderhoud uitvoeren aan (grote) werktuigkundige installaties. Dat betreft bijvoorbeeld installaties voor warm tapwater en klimaatbeheersing bij particulieren thuis of in de utiliteit zoals bijvoorbeeld een groot kantoorpand, school of ziekenhuis.